Yatak Bakımı : Temiz Tutmanın İpuçları

Yatak Bakımı : Temiz Tutmanın İpuçları

Hayatımızın büyük bir bölümünü yatağımızda uyuyarak geçirmekteyiz. Mışıl mışıl uyuduğumuz yatağımız dikkatsiz davranırsak hastalıklara davetiye çıkarabilir.

Yatak bakımı ve temizliği uzun ömürlü kullanım için oldukça önemlidir. Birkaç dakikanızı ayırarak düzenli aralıklarla yatak bakımınızı yapmalısınız. Yatağın üzerinde çarşaf örtülü olduğu için temizlenmeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yatağımızı kötü kokular ve bakterilerden en doğru şekilde nasıl arındırırız hadi inceleyelim.


Yatağımızı neden temizlemeliyiz?

Yataklarımızı belirli aralıklarla temizlemeyiz çünkü ortalama bir yetişkin her gece ter yolu ile 295 ml ter döker. Üzerinde bulunan çarşaf bu teri emse de küf oluşumunu engellemez. Ayrıca vucudumuzdan dökülen gözle görülemeyecek kadar küçük ölü deriler bakterilerin gelişimi için iyi bir rol oynar. Bu yüzden yatağımızı belirli aralıklarla temizlemeliyiz.


Yatağımızı ne sıklıkla temizlemeliyiz?


Yaşamın tüm alanlarınla temizliğin ne kadar önemli olduğunu pandemi süresince daha iyi anlamış olduk. Bir çok firma yatak temizliği ile ilgili yatakların zarar göreceğini düşünerek kullanım klavuzu oluşturmaktan kaçınır. Affa yatak olarak sizler için basit bir şekilde nasıl temizlik yapılır anlatalım istedik.


- Günlük olarak sabah uyandığınızda hemen yatağınızı toplamayın, 30 dakika kadar camı açarak ve yatağınızın hava almasını sağlayın. Yapabiliyorsanız günlük çarşaf ve yorgan silkelemek iyi bir seçenek olacaktır.

- Haftalık olarak odanızın camını gün boyu açık tutun. Güneşli günlerde yapabiliyorsanız yatağınızı balkon veya bahçe gibi biryerde havalandırabilirsiniz. Güneşten gelen Uv ışınları ve temiz hava yatağınızdaki akarları rahatsız edecektir.

- Aylık olarak yatağınızın dış yüzeyini süpürgeniz ile vakumlayarak güzelce süpürün. Yatağınızdaki toz ve ölü derileri süpürerek akarlardan korunabilirsiniz. Dar alanlar akarların en sevdiği yerlerdir bu yüzden dikiş aralarını daha iyi süpürmeniz tavsiyemizdir.

- 3 aylık periyotlarda yatağınızı ayak ucu baş ucu yönüne çevirmelisiniz. 6 aylık periyotlarda ise yatağınızı ters düz etmelisiniz. Bu durum yatağınızın uzun ömürlü olmasını sağlar. Çökmeler olmaz omurga sağlığınızı destekler.

- 3 ve 6 aylık olarak bir elek yardımı ile yatağınıza karbonat serpin. Karbonat yatağınızdaki kötü koku ve bakterilerin uzaklaşmasını sağlar. 5-6 saat bekledikten sonra güzelce süpürebilir ardından yatağınızda sararma var ise yataklar için üretilmiş leke çıkarıcı kullanarak nazikçe silin ve başka ıslak bir bez ile tekrar silerek durulama yapın.

Yatak nasıl uzun ömürlü olur ve yatak nasıl temizlenir konusunu öğrendiğinize göre, geriye yapmamız gereken tek birşey kaldı tertemiz yatağımız mis kokulu çarşaflar serip mışıl mışıl uyumanın tam sırası!